Select Language
Kesim Takozları

Kesim Takozları

 Beyaz

Renkli

1600x500x50mm 1600x500x50mm
900x450x50mm 900x450x50mm
450x450x50mm 450x450x50mm
400x400x50mm 400x400x50mm
KESME TAKOZLARI
SERTLİK 73
Renk Çok renkli, herhangi özel bir renk karışımı güvencesi verilmemektedir
Uygulama Alanı Özellikle kalın malzemeler için kullanılan geniş kapsamlı takozlar.
Çok ince ve kesilmesi oldukça zor malzemeler için daha sert takozlar seçilmelidir.
NATURAL
SERTLİK 75
Renk Doğal
Uygulama Alanı Bu kesme takozsı daha ince olan malzemeler için (< 8mm) için oldukça esnek olmakla birlikte olan malzemeler için (< 8mm) için oldukça esnek olmakla birlikte, manuel olarak yapılan kesimler için çalışma yüzeylerinde kullanım kolaylığı sağlamaktadır.Bu tip kesme takozları yaygın olarak kalınlığı 12mm ve 15mm arasında olan roller presslerde kullanılırlar.
FİYAT VE KALİTE
Tüm kesme takozları aynı kaliteye sahip olabilirler mi?”
Bu soruyu çok kolay bir şekilde “hayır” olarak cevaplayabiliriz. Farklı özelliklere sahip pek çok değişik plastik malzemenin hazırda bulunması ile piyasada çeşitli fiyatlara rastlamak doğaldır.
Bu malzemeler arasında öne çıkan en belirli fark üretimde kullanılan hammaddedir. Yüksek kalite hammadde, düşük kalite hammeddeye göre genel olarak daha pahalıdır.
İkinci olarak önce çıkan fark ise üretim hızıdır. Üretim hızı ne kadar hızlı olursa, üretilen ürün bünyesinde o kadar fazla gerginlik bulunduracaktır. Bu gerginlik, nihai olarak üretilen ürünün ömrünü önemli ölçüde azaltacaktır.
Üçüncü ve son fark ise üretimde kullanılacak olan katkı maddelerinin seçimidir. Bu katkı maddeleri ile malzemenin özellikleri üzerinde etki sahibi olunabilir. Özel bir uygulama için en iyi solüsyonun elde edilmesinde uygun katkı maddelerinin kullanılması şarttır. İyi bir kesme takozsı gereksinimlerinin tersini karşılayabilmelidir.
 
 
Siyah: çelik, yüksek sertlik, düşük esneklik
Sarı: kauçuk, düşük sertlik, yüksek esneklik
Mavi: düşük kalite kesme takozu, shore sertliği 85, esneklik %40
Kırmızı: yüksek kalite kesme takozsı, shore sertliği 85, esneklik %60
 
Çelik kesme yüzeyli takozlarda;yüzey çok sert olup aynı zamanda çok düşük bir esnekliğe sahiptir. İlk başlarda çok iyi kesme sonuçları vermesine rağmen kısa bir süre içerisinde bıçak ağzı gittikçe keskinliğini yitirecektir. Çok sert kesim halinde bıçak parçalanabilir.
 
Kauçuk kesme yüzeyli takozlarda;yüzey çok elastik olmakla beraber çok düşük bir sertliğe sahiptir. Kesme kalıplarınızı korur fakat elde edilen sonuçlar yeterli olmayacaklardır. Kesme esnasında malzeme yüzeye doğru çıkacaktır.
 
Plastikten yapılmış düşük kalite 85 sertlikte kesim takozlarında;düşük bir esnekliğe sahip, kesme yüzeyi çelik veya kauçuktan daya iyi uyuma sahip olmasına rağmen en iyi uyum sonuçlarını vermeyecektir. Kendi kendini yenileme özelliğine sahip olmadığından,kolayca ufalanıp dağılacaktır.
 
73-85 sertlik düzeyinde olan  olan ve maksimum esnekliğe sahip  yüksek kalite kesme yüzeyi en iyi uyum sonuçlarını verecek ve kesme ömrü de aynı şekilde oldukça uzun olacaktır. Bu yüzey kendi kendini yenileyebilecek, ufalanmaya karşı dayanabilecek ve  kesme kalıplarınızı en iyi şekilde koruyacaktır.
 
En yüksek kalite kesme takozları fiyat ve performans açısından en iyi sonuçları vereceklerdir. Daha uzun ömürlü olacak ve aynı zamanda aksama süresini en aza indirecektir.


Uzun yıllar boyunca gerçekleştirmiş olduğumuz satışlar ve danışmanlık hizmetlerimiz süresince karşılaştığımız sorunlar, kesme takozlarının kullanımda oluşabilecek birbirinin benzeri problemler olmuştur. Bunların bazıları, ayırt edilebilmeleri ve üstelerinden gelinebilmesi amacıyla aşağıda sıralanmıştır. Yardımcı olacak bilgiler için lütfen kullanma tavsiyelerimizi inceleyiniz. Daha detaylı bilgi almak için tereddüt etmeden bizimle temasa geçebilirsiniz.
 
Kesme takozu eğilmiştir ve dolayısıyla normal olarak kesme yapmak mümkün değildir.
 
Kesme kalıbının keskin kenarları pürüzsüz olarak kesilmemiştir.
 
Kesme işleminden sonra kesme kalıp malzemesi, kesme takozuna sıkışmıştır.
 
Kesme işleminden sonra kesme kalıp, kesme takozuna sıkışmıştır.
 
Takozların üzerinde kesme takoz malzemesinin kırıntıları bulunmaktadır.
 
Bir önce ki kullanılan kesme takozuna oranla üretim hızı düşmüştür.
 
Bu kesme takozsı yerini aldığı kesme takozsı kadar dayanmamıştır.
 
Sürekli üretimde olan,stokta tutulan yada arada sırada kullanılan hertürlü kullanım şekillerinde; kesim takozlarınızdan optimum faydayı alabilmeniz için normal bir kesme takozu ile yüksek kalite bir takoz arasındaki farkı ayırt edebilmeniz ve ayrıca kesme takoznızın ömrünü mümkün olan en uzun süreye çıkarabilmeniz için kullanım tavsiyelerimizde yararlı bilgiler sunulmuştur.
 
Kesme takozunuzu teslim alır almaz eğer ambalajlı ise lütfen ambalajından çıkarınız. Eğer hemen üretime gitmeyecekse takozunuzu yatay bir şekilde palet üzerine yatırarak saklayınız. Kesme takozunuzu, güneş veya ısıtıcılardan kaynaklanan aşırıyı sıcağa karşı koruyunuz. Kesme takozları termoplastik malzemelerden üretilmiş olup, sıcağa maruz kalması ya da yatay olarak saklanmaması durumunda eğileceklerdir.
 
Lütfen kesme aletini doğru bir şekilde ayarlayınız. Kesme takozunuzu pres masasının üzerinde düz bir şekilde yatırıldığından ve kesme kalıbının takoz üzerinde dikdörtgen bir şekilde hareket ettiğinden emin olunuz. Yani, kesme bıçağını ve aynı zamanda kesme pres kafasını hareketlerini kontrol ediyor olacaksınız.
 
Lütfen kesme takozlarının tüm yüzeyini kullanmaya özen gösteriniz. Kısmi olarak gerçekleştirilen kesimler kesme takozlarında boşluklar oluşturacak ve oluşan bu boşluklar üzerlerinde pürüzsüz bir kesim yapılmasını engelleyeceklerdir.
 
En yüksek kalite takozlar dahi belirli bir derece gerginlik içerirler. takozunun düz olan şeklini korunması amacıyla olabildiğince sık olarak takozu döndürüp çeviriniz. takozyı tek taraflı olarak kullanmak, takozun eğilmesine neden olacaktır. Ayrıca, körelmiş kesme kalıpları malzemenin eğilmesine ve aynı zamanda yamulmaya, bükülmeye veya deformasyona neden olarak takoza gerginlik verecektir.
SOHO © 2015. Tüm Hakları Saklıdır.